Вибори 30 червня 2019 року

Дата: 01.07.2019 22:55
Кількість переглядів: 914

 

Фото без опису

Вибори, що були проведені 30 червня 2019 року, можливі завдяки утворенню нового потужного суб’єкта місцевого самоврядування – об’єднаних територіальних громад (далі – ОТГ). Одним з таких суб’єктів, утворених у межах Київської області є Глевахівська селищна об’єднана територіальна громада (смт Глеваха, с. Мархалівка, с. Зайців).
Вибори - є результ фундаментальних змін системи місцевого самоврядування, що відбулись в Україні протягом 2015–2016 років.

 

З погляду на новоутворені ОТГ, зазначені суб’єкти отримали: 

  • досить значні фінансові ресурси;
  • бюджети стали співмірними з бюджетами міст обласного значення;
  • можливості для отримання людьми повноцінних послуг від місцевого самоврядування, яких вони раніше були позбавлені.

Із запуском реформи децентралізації у 2015 році були створені перші ОТГ, місцеві бюджети не лише збільшились, але демонструють швидші темпи зростання, а прирівняння ОТГ до міст обласного значення дає їм значно більші можливості щодо формування доходів свого бюджету, ніж мають районні, сільські та селищні бюджети.

Отримання нових можливостей, повноважень та відповідних фінансових ресурсів ставить перед органами місцевого самоврядування ОТГ та депутатами відповідних рад нові завдання щодо планування та використання бюджетних надходжень, що в свою чергу потребує нових знань та вмінь.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано