Відкриття меморіалу Аміни Окуєвої в смт. Глеваха

Дата: 04.12.2020 14:58
Кількість переглядів: 1482

Фото без опису

Фото без опису

3 грудня 2020 року, на території Глевахівської громади (в районі залізничної зупинки «Глеваха») було відкрито меморіал на місці загибелі мужньої та сміливої, патріота та гідний приклад для всіх українців, Народного Героя України Аміни Окуєвої.

Мирна Глевахівська громада стала свідком жахливої трагедії легендарної жінки – воїна. Вона не вагаючись та свідомо вирішила йти до кінця, лиш би бути вільною та самій мати змогу розпоряджатись своїм майбутнім та захистити Україну від її ворогів.

За заповітну споконвік мрію українського народу відважні воїни платять надвисоку ціну – власне життя!

Нашою святою повинністю є вшанування воїнів, які гідно виконали обов’язок із захисту незалежності, територіальної цілісності та суверенітету України.

«Пам'ятник у вигляді скелі, як на Кавказі. На жаль, зараз звідти неможливо нічого привезти. Пам'ятник стоїть на місці, звідки ці покидьки стріляли в мою доньку. Я не можу сказати стосовно своєї доньки "була", вона є і завжди буде воїном. На пам'ятнику напис з Корану: "Не вважайте мертвими тих, хто загинув по дорозі до Аллаха"», — сказала на церемонії відкриття мати Окуєвої Ірина Камінська.

Глевахівська громада в кількості 13 сіл, розділяє біль втрати родини Аміни Окуєвої. Це біль всього українського народу і нашої незалежності.

Наш святий обов’язок – пам’ятати героїв.

Герої не вмирають! Вони завжди в наших серцях! Їхні душі героїчним жовто-блакитним полум’ям горять. 

СЛАВА УКРАЇНІ!!!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано