Використання програмного РРО стає простішим!

Дата: 03.03.2021 14:50
Кількість переглядів: 654

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що суб’єкти господарювання, які підпадають під дію Закону України «Про застосування реєстраторів  розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування  та послуг» № 265/95-ВР, Податкового кодексу України й у яких виникає обов’язок застосовувати реєстратор розрахункових операцій та/або програмний реєстратор розрахункових операцій, можуть самостійно вибрати для здійснення розрахунків за товари /послуги використання РРО або ПРРО, залежно від власних потреб.

ДПС зауважує, що дія Закону № 265/95-ВР поширюється на всіх СГ, господарські одиниці й представників чи вповноважених осіб СГ, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі.

Використання ПРРО є дешевшим і простішим, оскільки він установлюється на будь-який гаджет, що економніше, ніж придбання традиційних касових апаратів і їх обслуговування.

Програмний РРО передбачає виключно онлайн-реєстрацію та онлайн-передачу (отримання) даних до фіскального сервера контролюючого органу.

Реєстрація ПРРО  проводиться на підставі заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО ( J/F1316602).

Передача даних до ДПС забезпечується без залучення інформаційних екваєрів.

Реєстрація ПРРО й обмін документами між ПРРО й фіскальним сервером відбуваєтьс винятково на підставі електронних документів з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу й використання електронних документів.

У програмному РРО за запитом користувача можна автоматично створити Z-звіт (періодичний звіт) засобами фіскального сервера або засобами ПРРО. 

Суб’єкти господарювання  мають використовувати  лише переведені у фіскальний режим роботи ПРРО, зареєстровані в Реєстрі програмних реєстраторів розрахункових операцій і  виключені з нього, з дотриманням порядку їх застосування.

ПРРО реєструється шляхом присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Про реєстрацію ПРРО суб’єкту господарювання направляється інформація в другій квитанції із зазначенням присвоєного під час реєстрації фіскального номера ПРРО.

Суб’єкт господарювання, який зареєстрував ПРРО, подає Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за формою J/F1391801 з інформацією про ідентифікатор ключа із сертифікату, який використовується для підпису, щодо того працівника, якому надані повноваження проводити розрахункові операції.

Кожен касир засвідчує проведення розрахункових операцій і передачу даних до фіскального сервера власним електронним підписом.

ПРРО може застосовуватися лише в тій господарській одиниці, дані про яку внесені до Реєстру щодо такого ПРРО.

ДПС надає інформаційну підтримку СГ,  які використовують або мають намір використовувати ПРРО в центрах обслуговування платників податків і через Інформаційно-довідковий департамент ДПС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано