1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо

Дата: 09.05.2021 09:00
Кількість переглядів: 808

9 травня Україна відзначає 76-ту річницю з Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Українці боролися проти нацизму на фронтах від Атлантики до Тихого океану, від Норвегії до Єгипту, у складі збройних сил низки держав.

У ході війни Україна зазнала значних втрат серед населення — від 8 до 10 млн осіб. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн військових і підпільників, через окупаційний терор і голод в тилу — понад 5 млн цивільних, ще до 5 мільйонів жителів — евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, значна частина з яких не повернулася.

Ціною неймовірних людських жертв країнам Антигітлерівської коаліції вдалося зупинити агресора. Перемога над нацизмом — плід титанічних зусиль десятків держав і сотень народів.

Історія нас учить, що український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге. Коли ми разом, коли ми відчуваємо, що справедливість на нашому боці, і стоїмо за свою землю, тоді ми непереможні.

Від імені селищного голови Володимира Петренка, працівників апарату селищної ради, депутатів і членів виконавчого комітету вітаємо героїв фронту і тилу, усіх тих, хто вніс свій вклад у наближення перемоги над нацизмом. Зі святом!

Бажаємо міцного здоров’я, бадьорості духу, добра, радості, родинного затишку, щасливого сьогодення і непохитної віри в те, що завтрашній день буде обов’язково мирним.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано