У громаді відбулися урочистості з нагоди 8 та 9 травня

Дата: 09.05.2021 16:00
Кількість переглядів: 925

Фото без опису

У 76-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та з нагоди Дня пам’яті та примирення в Глевахівській громаді пройшли урочисті заходи.

9 травня по всій території громади відбулися урочисті заходи, покладання квітів до пам’ятників, братських та одиноких могил, а також особисті привітання ветеранів війни.

У сільській частині Глевахи відбувся меморіальний мітинг, присвячений 76-й річниці перемоги над нацизмом. Крім місцевих мешканців і ведучих свята, на заході були присутні очільник громади Володимир Петренко, представники апарату, виконкому та депутатського корпусу селищної ради. Учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до Пам’ятника полеглим односельцям у Другій світовій війні.

Фото без опису

Фото без опису

З нагоди свята присутні мали змогу почути пісні у виконанні учениць глеваської школи та проникнутися словами юної і талановитої ведучої.

Фото без описуФото без опису

«Усе менше сивочолих ветеранів залишилося… Тим, хто полягли – низький уклін, тим, хто живі – дай їм Бог здоров’я. Сьогодні, як ви знаєте, також День матері. Низький уклін тим матерям, які виховали своїх синів і дочок, які сьогодні на Сході боронять незалежність нашої неньки-України» — приєднався до слів ведучої селищний голова.

Фото без опису

Після мітингу частина його учасників відвідала меморіал «Захисникам Батьківщини», що біля Одеської траси. Присутні поклали квіти та вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання.

Фото без описуФото без описуПісля урочистостей представники місцевої влади передали привітання та подарунки нашим ветеранам: Дрозд Поліні Дмитрівні, Ромашку Андрію Макаровичу та Афонській Агрофені Карпівні. До привітань долучилися і працівники полку поліції особливого призначення.

Фото без описуФото без описуФото без описуУ церемонії покладання квітів в інших населених пунктах громади взяли участь місцеві мешканці, представники влади, а також представники громадських організацій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано