Щодо видалення зелених насаджень у парку смт Глеваха

Дата: 19.07.2021 14:45
Кількість переглядів: 1057

Минулого тижня відбулася вирубка зелених насаджень біля майбутнього стадіону. Це викликало неоднозначну реакцію в соціальних мережах. Селищна рада відповідає на запитання.

Фото без опису

Перше і найголовніше. Чи законною була вирубка?

Так, усе відбулося в межах чинного законодавства та за контролю селищної ради.

Ні для кого не секрет, що в парку смт Глеваха будується новий стадіон зі штучним покриттям з подальшим будівництвом бігових доріжок і огорожі біля нього. Одним із етапів виконання підготовчих робіт є вимушений крок — видалення зелених насаджень, у нашому випадку — дерев.

Постанова Кабміну "Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах (пункт 2) каже, що «видалення зелених насаджень здійснюється в разі виконання підготовчих і будівельних робіт на об'єктах відповідно до статей 35-37 Закону України "Про регулювання містобудівної документації».

Порядок вимагає, щоб селищна рада подала до Державної архітектурно-будівельної інспекції повідомлення про початок будівельних робіт. У 2020 році таке повідомлення було подано, його номер: КС 051200915653.

Також, як того вимагає Порядок, селищна рада скликала комісію з питань визначення стану зелених насаджень. За результатами її роботи був складений акт обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню. Зауважимо, що в складі комісії був також представник Держекоінспекції в Київській області, він контролював увесь процес обліку дерев. Їх і було видалено минулого тижня.

Чи будуть висаджуватися нові дерева замість зрізаних?

Так, у парковій зоні будуть висаджені нові дерева. На найближчій сесії будуть виділені додаткові кошти на їх закупку. Ми будемо повідомляти про їх висадку та сподіваємося на вашу підтримку.

Куди пішла деревина?

Основна її частина пішла на допомогу незахищеним верствам населення. Вони використають її для опалення будинків. Залишки деревини могли забрати всі охочі прямо з парку.

Що буде з дитячим майданчиком біля стадіону?

Майданчик біля стадіону демонтують, але лише після установки нового. Тендер на новий дитячий майданчик у парку підходить до завершення. Його побудують неподалік від наявного, саме так вирішили батьки дітей.

Також запрошуємо взяти участь в обговоренні концептуального плану парку. Саме ви зможете вирішити, як виглядатиме наш парк.

Дякуємо всім жителям, які не стоять осторонь подій у громаді! Завдяки вам влада стає прозорішою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано