Тарифи на комуналку: які новації пропонує Мінрегіон

Дата: 20.07.2021 15:00
Кількість переглядів: 754

Фото без опису

Сьогодні у Фастівській РДА заступниця селищного голови з питань комунального господарства, благоустрою та інфраструктури Жукова Вікторія і представники теплопостачальних підприємств громади та району взяли участь у нараді, організованій Мінрегіоном.

Основне питання, яке було підняте, — це зміни до Правил і типових договорів про надання комунальних послуг та Порядків формування тарифів на теплову енергію і комунальні послуги.

Зокрема, Мінрегіон пропонує включити до структури тарифів на тепло та воду витрати на придбання та оснащення будівель будинковими лічильниками. Нині ці витрати виведені з тарифів й оплачуються споживачами окремо. Також проєкт постанови містить вимоги щодо включення до складу тарифів на постачання теплової енергії витрат на утримання та обслуговування індивідуальних теплових пунктів.

Водночас планується встановити диференціацію тарифів на теплову енергію та комунальні послуги, що залежить від наявності чи відсутності у складі тарифів витрат на встановлення будинкових лічильників води та теплової енергії.

Джерелом фінансування заходів інвестиційної програми надавачів послуг, що пов’язані з придбанням та оснащенням будівель будинковими лічильниками теплової енергії та гарячої води, Мінрегіон визначає частину планованого прибутку, що включається до тарифів на постачання теплової енергії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано