З Днем Незалежності України!

Дата: 24.08.2021 08:00
Кількість переглядів: 1231

Фото без опису

Шановні жителі Глевахівської громади! Щиро вітаємо вас із 30-ю річницею Незалежності України!

Це свято – не просто День народження України. Це світлий день пам’яті і надії, коли 24 серпня 1991 року відбулося відновлення державної незалежності України. Це увінчало тривалий шлях нашого народу до самостійності.

Акт проголошення незалежності України — це логічне завершення українського державотворення у XX столітті. Сучасна Україна продовжує тисячолітню історію нашої державності: Русь,  Галицько-Волинське князівство, Велике князівство Литовське, Українська козацька держава, українські державні утворення початку XX століття -  від них сучасна Україна успадкувала традиції державності.

Першу в XX столітті незалежність Україна проголосила 22 січня  1918 року. Після того ми декілька разів втрачали волю через внутрішні чвари на тлі зовнішньої агресії. Тому маємо вчитися на помилках попередників і пам’ятати, що національна єдність є обов’язковою умовою збереження державності. Наша сила в соборності, у здатності знаходити спільну мову й разом протистояти силам, які хочуть розсварити суспільство, посіяти недовіру та чвари й зрештою нас поневолити.

Століття бездержавності коштували нашому народу неймовірної кількості жертв. Лише у XX столітті унаслідок Голодомору, Голокосту, державного терору, депортацій та воєн загинули мільйони українців. Маємо пам’ятати, що лише сильна власна держава є запорукою від повторення подібних трагедій.

Незалежність для українців — це насамперед нові можливості та торжество прав людини. Адже Україна — цивілізована, європейська, миролюбна країна. Ми ні на кого не нападаємо, нікого не пригнічуємо, не повчаємо і не намагаємося, використовуючи вигадану категорію «єдиний народ», втручатися у внутрішні справи іншої держави та окуповувати чужі території. Ми поважаємо порядних сусідів, взаємовигідно співпрацюємо з ними і допомагаємо в складну годину.

Боротьба за незалежність триває й нині. Українці змушені захищати від агресії територіальну цілісність та суверенітет своєї держави. Це боротьба не лише за людей і територію, а за право бути собою, самим вирішувати, як жити і яке майбутнє обирати.

Сильна та вільна українська держава, активне й відповідальне громадянське суспільство та потужні збройні сили — це ті речі, які гарантують усім українцям гідне майбутнє.

30-річчя незалежної України — чудова нагода для добрих справ заради рідної країни: створювати об’єкти інфраструктури і публічні простори, парки, сквери, музеї, театри, розпочинати соціальні та мистецькі проєкти й започатковувати різноманітні ініціативи, націлені на спільне благо.

Роки незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася як держава, здатна утверджувати демократичні цінності, відстоювати свободу, гідність і розмаїття, захищати свій суверенітет і цілісність. Нам вдалося побудувати толерантне суспільство, в якому знаходять спільну мову та взаємну повагу різні етнічні, релігійні, соціальні групи. 

Дякуємо кожному, хто долучається до спільної справи — розбудови європейської України. Згуртувавшись ми обов’язково подолаємо всі труднощі й докладемо максимум зусиль в ім’я процвітання рідного села, селища, громади і Батьківщини!

У цю історичну дату ми бажаємо, аби ваші серця були сповнені гордістю за нашу державу, прагненням до єднання та порозуміння, а джерело віри, надії та любові до України було невичерпним.

З Днем Незалежності України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано