У Глевасі відбулося спільне засідання фахової мережі територіальних громад Київської області

Дата: 21.09.2021 10:35
Кількість переглядів: 707

Фото без опису

На території Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» НААНУ землевпорядники та архітектори з 24-х територіальних громад Київщини ознайомилися з темою «Практичне впровадження законодавчих змін у сфері земельно-архітектурних повноважень громадами».

У співпраці з Глевахівською територіальною громадою Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад», ГО «Асоціація фахівців землеустрою України» та Національна спілка Архітекторів України спільно досліджували практичне впровадження законодавчих змін у сфері земельно-архітектурних повноважень громадами.

Відкрив засідання і привітав усіх присутніх Глевахівський селищний голова Володимир Петренко.

Далі слово мав заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Глевахівської селищної ради Володимир Полтавець. Він представив практичний досвід та план розвитку Глевахівської громади (переглянути презентацію).

Інформаційно-практичну частину відкрив Тарас Євсюков, перший заступник голови правління ГО «Асоціація фахівців землеустрою України», декан факультету землевпорядкування НУБіП України. У першому блоці під назвою «Земельні відносини» пан Тарас презентував діяльність ГО «Асоціація фахівців землеустрою України» (переглянути презентацію).

Продовжила тематику блоку Ірина Полтавець, голова Київського відокремленого підрозділу ГО «Асоціація фахівців землеустрою України», яка окреслила повноваження ОМС у сфері земельних відносин і надала відповіді на проблемні питання, які виникли у представників тергромад.

Другий блок «Просторове планування як інструмент розвитку громад» розпочав Олександр Чижевський, Президент Національної спілки Архітекторів України. Він презентував діяльність НСАУ, повноваження ОМС у сфері містобудування та архітектури, правове забезпечення та практичний досвід просторового планування територіальних громад (переглянути презентацію).

Продовжила тему Лідія Чижевська, начальниця архітектурно-планувального відділу №2, ГАП ТОВ «УКРНПІЦИВІЛЬБУД», яка змістовно розкрила такі питання:

  • законодавче та нормативне забезпечення просторового планування для територіальних громад;
  • основні вимоги до завдання та етапи виконання;
  • особливості партисипативного методу у відображенні інтересів громади;
  • склад і зміст текстових та графічних матеріалів. Вимоги до топографо-геодезичного знімання, програмно-технічного забезпечення, післяпроектного супроводу (переглянути презентацію).

Маючи завершальне слово, Артур Шевцов, голова платформи, подякував за роботу всім присутнім та спікерам, наголосив на важливості такого формату зібрання та запросив до вступу членів Всеукраїнської Асоціації ОТГ та активної участі в діяльності Платформи «Сільський розвиток: земельні відносини».

Насамкінець відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між «Асоціацією об’єднаних територіальних громад» в особі виконавчої директорки Валентини Полтавець та ГО «Асоціація фахівців землеустрою України» в особі голови правління Анатолія Полтавця.

По закінченню засідання заступник Глевахівського селищного голови Володимир Полтавець презентував гостям громади Центр надання адміністративних послуг і запросив до співпраці для спільного розвитку громад Київщини.

Світлини із заходу можете переглянути в альбомі на офіційній фейсбук-сторінці Глевахівської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано