«Жовтий» рівень епіднебезпеки в Глевахівській громаді: чого чекати учням і вчителям

Дата: 22.09.2021 17:30
Кількість переглядів: 1241

Фото без описуЩойно в селищній раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Були розглянуті такі питання:

  1. Щодо встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території України.
  2. Щодо стану охоплення вакцинацією вчителів та працівників закладів шкільної, дошкільної та позашкільної освіти.
  3. Про призначення керівника робіт з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня.

Найбільш складним було друге питання — щодо стану охоплення вакцинацією працівників закладів освіти.

Справа в тім, що з 23 вересня на території всіх регіонів України вводиться «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Через це в закладах освіти запроваджуються карантинні обмеження, які визначені постановою Уряду №1236 від 9 грудня 2020 року (зі змінами):

У разі встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 2-2 цієї постанови, забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім закладів освіти, в яких не менш як 80 відсотків працівників мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати), або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Єдина школа, яка не долає цей бар'єр, — Крушинський ЗЗСО. Уже завтра, 23 вересня, цей навчальний заклад перейде на дистанційне навчання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано