День пам'яті жертв голодоморів: по всій громаді пройшли жалобні мітинги

Дата: 27.11.2021 11:45
Кількість переглядів: 1297

Фото без опису

Щороку в четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів. Сьогодні, 27 листопада, виповнюються 88-мі роковини геноциду, який забрав життя мільйонів українців.

У переддень роковин на території громади пройшли жалобні мітинги в знак глибокої скорботи і туги за нашими співвітчизниками, що їх забрала голодна смерть.

У Глевасі біля пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932 — 1933 років відбувся мітинг-реквієм «Вогонь скорботи в серці на віки!». У мітингу взяли участь представники сектору культури, туризму, молоді та спорту Глевахівської селищної ради, працівники Глевахівського будинку культури та учасники хору «Гомін». Присутні вшанували жертв хвилиною мовчання, поклали квіти та запалали лампадки.

«Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 — 1933 роки. Світова історія досі не знала такого жахливого винищення народу, яке на сьогодні з повним правом можна назвати геноцидом — злочином проти людства. Український народ у смутку й скорботі доземно схиляє голови, ушановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України», — коментує ці страшні події одна з учасниць мітингу.

У Крушинці мітинг відбувся біля пам'ятного хреста жертвам голодомору. У заході взяли участь представники Зеленобірського БК та сектору культури. Зі словами скорботи виступила завідувачка сектору Світлана Веретенник. Присутні вшанували пам’ять жертв хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятного знака та запалили лампадки.

Путрівка. Тут місцеві жителі, керівництво старостинського округу та місцевий священнослужитель біля пам'ятного хреста жертвам голодомору помолилися за тих, кого сьогодні немає серед нас і які померли страшною смертю. Учасники жалобного мітингу поклали квіти до їх могили, запалили лампадки та вшанували їх хвилиною мовчання...

Ми принесли вам квіти і свічки,
Ви в нашій пам'яті – навіки.
Батьки, сусіди, чоловіки й жінки,
І ви – замученії діти.

ФОТОЗВІТ

ГЛЕВАХА

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуПУТРІВКА

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

КРУШИНКА

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано