Працевлаштували безробітного? Отримайте компенсацію ЄСВ

Дата: 28.12.2021 15:45
Кількість переглядів: 487

Працевлаштування через Центр зайнятості. Яку роботу шукають харків'яни? -  Харківський вимір

Роботодавці можуть отримати компенсацію ЄСВ за працевлаштування деяких категорій безробітних. Про це повідомляє Ваcильківська міськрайонна філія Київського обласного центру зайнятості.

Порядок компенсації затверджений постановою Кабінету Міністрів України № 347 від 15 квітня 2013 року. Він визначає механізм виплати компенсації фактичних витрат роботодавця на сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за працевлаштування осіб, яким надано статус безробітного, на нові робочі місця.

Так, право на отримання 100 % компенсації ЄСВ мають:

  • роботодавці, які за направленням служби зайнятості працевлаштовують на нове робоче місце на не менш ніж два роки зареєстрованих безробітних, які відповідно до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню;
  • суб’єкти малого підприємництва, які за направленням служби зайнятості працевлаштовують на нове робоче місце на не менш ніж два роки зареєстрованих безробітних у пріоритетних видах економічної діяльності.

Виконавши ці вимоги, роботодавець протягом 2-х місяців має право звернутися до центру зайнятості із заявою про компенсацію. Компенсація виплачується протягом 12-ти місяців з дня працевлаштування.

Компенсація не виплачується, якщо роботодавець:

  • має заборгованість зі сплати ЄСВ або страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування;
  • визнаний банкрутом або стосовно якого порушено справу про банкрутство.

По детальну інформацію звертайтеся до Васильківської міськрайонної філії КОЦЗ за телефоном (04571) 2-91-07 або адресою: м. Васильків, вул. Декабристів, 45.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано