Фіскальний номер ПРРО: що це і як його зареєструвати

Дата: 26.01.2022 11:30
Кількість переглядів: 445

Фото без опису

Під час реєстрації ПРРО фіскальний сервер ДПС автоматично формує для нього фіскальний номер. Про це повідомляє Головне управління Державної податкової служби у Київській області.

Що це. Фіскальний номер ПРРО — це унікальний числовий порядковий номер реєстраційного запису в Реєстрі ПРРО.

Як зареєструвати. Для реєстрації ПРРО формується Заява про реєстрацію ПРРО за формою № 1-ПРРО (J/F 1316604) в електронній формі. Вона подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків до фіскального сервера ДПС через Електронний кабінет або засобами телекомунікацій.

У заяві зазначається локальний номер ПРРО, який йому присвоює суб’єкт господарювання. Локальний номер — це унікальний числовий номер, що присвоюються в довільному порядку та зберігається до дати скасування реєстрації ПРРО.

Фіскальний сервер обробляє заяву, а відтак реєструє ПРРО або формує відмову в його реєстрації. Результати обробки заяви у вигляді квитанції надходять до Електронного кабінету або засобами телекомунікацій:

  • у день подачі заяви, якщо вона надійшла до 16:00 робочого дня;
  • не пізніше наступного робочого дня, якщо заява надійшла після 16:00 робочого дня.

У разі успішної реєстрації ПРРО суб'єкту господарювання направляється друга квитанція. Вона включає присвоєний під час реєстрації фіскальний номер ПРРО. Датою реєстрації ПРРО є дата формування його фіскального номера.

Зауважте. Фіскальний номер ПРРО не змінюється в разі перереєстрації ПРРО, внесенні змін у дані про нього і зберігається за ним до дати скасування його реєстрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано