Спростування недостовірної інформації щодо забудови в селі Мархалівка

Дата: 29.01.2022 11:17
Кількість переглядів: 1833

Фото без опису

Шановна громадо!

28 січня 2022 року на телевізійному каналі ICTV вийшов репортаж про забудову в селі Мархалівка. При цьому, зауважимо, що в репортажі висвітлена недостовірна інформація.

Недостовірною вважається інформація, яка не відповідає дійсності або викладена неправдиво, тобто містить відомості про події та явища, яких не існувало взагалі або які існували, але відомості про них не відповідають дійсності (неповні або перекручені). До способів захисту особистого немайнового права, зокрема права на повагу до гідності та честі, права на недоторканість ділової репутації, відносяться, наприклад, спростування недостовірної інформації та/або право на відповідь, заборона поширення інформації, якою порушуються особисті немайнові права тощо.

Отже, Глевахівська селищна рада, користуючись своїм правом на спростування недостовірної інформації, повідомляє наступне.

1. Щодо забудови на території села Мархалівка на підставі проєкту містобудівної документації «Детальний план території села Мархалівка Фастівського району Київської області, орієнтованою площею 100 га».

На вказаній території, що перебуває у власності в ТОВ «ХЛАДРЕСУРС», не передбачено розміщення жодного металургійного або хімічного заводу!

Згідно із законодавством детальний план території — це одночасно містобудівна документація на місцевому рівні та землевпорядна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території, а не проєктно-кошторисна документація на будівництво!

2. Щодо розгляду електронної петиції.

27 січня 2022 року відбулась чергова 21-ша сесія Глевахівської селищної ради, на якій було розглянуто питання «Про розгляд електронної петиції «Громада проти багатоповерхових і промислових забудов на території села Мархалівка». Через відсутність повноважень, відповідно до законодавства України, в органів місцевого самоврядування на вчинення дій, зазначених у прохальній частині електронної петиції, було прийнято рішення про відмову в її задоволенні.

3. Щодо пропуску на сесію журналістів.

Відповідно до розпорядження в. о. Глевахівського селищного голови № 04 від 14 січня 2022 року, скликано пленарне засідання чергової 21 сесії Глевахівської селищної ради VIII скликання 27 січня 2022 року на 10:00 в актовій залі Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» (смт Глеваха, вул. Вокзальна, 11/1).

Отже, приміщення Національного наукового центру Інституту механізації та електрифікації сільського господарства є приміщенням державної власності.

27 січня 2022 року мешканці громади на території ННЦ «ІМЕСГ» фактично провели мітинг.

Наголошуємо, що Право громадян збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, закріплене в Конституції України, — їх невідчужуване і непорушне право, гарантоване Основним Законом України. Це право є однією з конституційних гарантій права громадянина на свободу свого світогляду і віросповідання, думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, на використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб — на свій вибір, права на вільний розвиток своєї особистості тощо. При здійсненні цих прав і свобод не повинно бути посягань на права і свободи, честь і гідність інших людей. За Конституцією України кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції та законів України.

Водночас, Право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації може бути реалізоване за умови обов'язкового завчасного сповіщення про це органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування. Таке сповіщення має здійснюватись громадянами через організаторів масових зібрань. Завчасне сповіщення відповідних органів про проведення тих чи інших масових зібрань — це строк від дня такого сповіщення до дати проведення масового зібрання.

Наголошуємо, що про проведення такого зібрання громадяни учасники зібрання не повідомили Глевахівську селищну раду про проведення такого заходу у встановленому законом порядку.

Крім того, не було повідомлено і  керівництво ННЦ І«МЕСГ» про проведення мирного зібрання, унаслідок чого охороною вказаного закладу не було допущено учасників одразу. Невдовзі конфлікт було влагоджено, і громадяни та представники ЗМІ були присутні під час проведення сесії.  

4. Глевахівська селищна рада в черговий раз нагадує, що вся інформація щодо ухвалених рішень, а також процесу їх реалізації висвітлена на офіційному вебсайті: https://hlevakha.gov.ua. Також, для ознайомлення із документами, пов’язаними із розробкою містобудівної документації, а також із самими проєктами містобудівної документації всі охочі можуть за адресою: Київська обл., Фастівський район, смт. Глеваха, вул. Вокзальна, буд. 26.

5. Селищний голова неодноразово зустрічався з мешканцями с. Мархалівка та висловлював жителям свою всебічну підтримку. Позиція селищної ради на чолі із селищним головою Петренком В. В. є однозначною — діяти лише в межах чинного законодавства України!

Наостанок зауважимо: Глевахівською селищною радою ведеться підготовка позовної заяви до телеканалу «ICTV» та скарги до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про розповсюдження недостовірної інформації.

Шкода, що ЗМІ в такий нелегкий для країни час займається перекручуванням фактів та введенням в оману громадян!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано