Селищний голова зустрівся з директором Васильківської філії з питань вакцинації від поліомієліту

Дата: 10.02.2022 13:00
Кількість переглядів: 767

10 лютого в приміщенні Глевахівської селищної ради відбулася зустріч Глевахівського селищного голови Володимира Петренка з директором Васильківського відділу "Київського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Віталієм Кривошеєю.

У рамках зустрічі було обговорено питання профілактики дітей Глевахівської громади від поліємієліту та невиліковного паралічу, який він спричиняє. У зустрічі також взяли участь секретар ради Віталій Онищук і юрист ради Анастасія Черепахіна. 

Віталій Кривошея повідомив, що в цей час триває перший тур вакцинації від поліовірусу, і закликав батьків простежити, щоб дитина отримала всі профілактичні щеплення.

Пан Віталій наголосив: "Діти, які не привиті від поліємієліту або щепилися не до кінця, можуть захворіти на параліч. Він не лікується. І це, на жаль, означає тільки одне: вони можуть отримати інвалідність на все життя. Бувало, що діти помирали від паралічу дихальних м'язів за лічені години".

Поліовірус легко проникає до дитячого організму: зазвичай через непомиті руки або брудну воду, що робить його особливо небезпечним. Єдиний спосіб захистити дитину — повний курс вакцинації, який використовують у всьому світі. Він передбачає захист шістьма дозами вакцини: у 2 місяці, у 4 місяці, у 6 місяців, у півтора року, у 6 років і в 14 років.

Якщо ваша дитина пропустила або не має щеплення, будь ласка, негайно зверніться до педіатра чи сімейного лікаря. Вакцина є безплатною і гарантується державою.

Більше інформації про те, що спричиняє хворобу, якими можуть бути її наслідки та про вакцини від поліомієліту можна знайти в буклеті для батьків, прикріпленому нижче.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано