Оперативна інформація на Київщині станом на 10:30 5 березня

Дата: 05.03.2022 12:14
Кількість переглядів: 436

Фото без опису

Ситуація в області й далі напружена. Загарбники накопичують велику кількість військ і техніки, обстрілюють житлові масиви та критичну інфраструктуру. Постійні тривоги можливого авіанальоту майже по всій області. Всюди йде боротьба з диверсійними групами.

Як і вчора, найбільш небезпечним напрямком є Житомирська траса, Буча — Ірпінь — Гостомель, а також північ Вишгородського району.

Білоцерківський район. Ситуація контрольована. Майже всю ніч сигнали тривоги. Зранку ракетний удар по житловому приватному сектору в Білій Церкві. За попередніми даними дві особи відправлені до лікарні. Працює ДСНС. Іде протидія диверсантам. Перебоїв з подачею електроенергії, води, газу не зафіксовано. Комунальні служби працюють у посиленому режимі. Активізувався волонтерський рух для надання допомоги військовим та населенню.

Бучанський район. Cитуація під контролем, але напружена. Макарів постійно під обстрілом. У Бучі, Ірпені, Гостомелі вночі велися бої. Ворог розташував техніку вздовж Михайлівської Рубежівки, Милої, Бузової. Ведеться вогонь по житловим будинкам, цивільному населенню. Загарбник перешкоджає евакуації. Зараз в районі готуються до евакуації людей та доставки гумдопомоги.

Бориспільський район. Усі громади під контролем. Комунальні служби та об’єкти інфраструктури працюють у штатному режимі. Укріплюються кордони району.

Броварський район. Уся територія Броварського району перебуває під контролем. Зафіксовано пересування ворожої техніки на території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської ТГ. Унаслідок обстрілів 2 березня в с. Русанів зруйновані близько 20-ти приватних будинків. Поки не вдалося відновити газо-електро-, водопостачання, опалення та зв’язок. Ніч із 4 на 5 березня була спокійна. Броварський район спільно з Бориспільським роблять посилення напрямку Київ – Харків.

Вишгородський район. Ситуація напружена, але контрольована. Північ району залишається окупований ворогом. Поліська, Димерська, Іванківська громади на межі гуманітарної катастрофи. Іде постійне перегрупування сил загарбника. До району надходить гуманітарна медична та продуктова допомога. Але загарбник не дає можливості допомогти окупованим громадам.

Обухівський район. Ситуація контрольована. Усі територіальні громади під контролем. Ідуть роботи з відновлення інфраструктури та надання необхідної допомоги населенню.

Фастівський район. Усі 9 громад під контролем. 4 березня в результаті обстрілу в с. Мархалівка сталося руйнування та загорання більше 8 будинків. Відпрацювання ДРГ загарбників. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, послуги населенню надаються у повному обсязі.

Влада робить усе для контролю складної ситуації в області. Усе готово для проведення евакуації людей та доставки гуманітарної допомоги в найтяжчих напрямках як тільки буде оголошено режим тиші.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано