Інформація про діяльність селищної ради щодо підтримки членів Добровольчого формування Глевахівської ТГ

Дата: 27.05.2022 13:45
Кількість переглядів: 665

 

Фото без опису

Шановна Глевахівська територіальна громадо!

З метою недопущення розповсюдження недостовірної інформації, наведемо декілька фактів.

25 березня 2022 року відбулася 22-га позачергова сесія депутатів Глевахівської селищної ради. На сесії були присутні 18 депутатів з 26-ти (список присутніх додається).

З метою забезпечення виконання заходів із підготовки території Глевахівської селищної територіальної громади до оборони в особливий період, депутатами, присутніми на сесії, було підтримано Програму заходів національного спротиву Глевахівської селищної територіальної громади на 2022 рік.

Згідно з Програмою, Глевахівська селищна рада взяла на себе зобов’язання вчинити всі необхідні дії для забезпечення обороноздатності держави, надання обороні України всеохопного характеру, забезпечення готовності громадян України до національного спротиву, зокрема й членів Добровольчого формування Глевахівської територіальної громади.

Відповідно до Програми Глевахівською селищною радою було здійснено закупівлю комп’ютерної техніки, протигазів, військових аптечок, мотопомп, бензорізів, камер відеоспостереження, дизельного палива в кількості 700 л.

На черговій 23-й сесії було прийнято рішення про передачу майна Глевахівської селищної ради Добровольчому формуванню № 1 Глевахівської територіальної громади згідно зі списком. Також додаємо результати голосування депутатів про передачу цього майна.

Щодо непідтримки пропозиції депутатів про затвердження Програми надання підтримки членів Добровольчого формування Глевахівської територіальної громади на 2022 рік повідомляємо наступне.

Згідно з наданою програмою пропонувалося проголосувати за надання щомісячної матеріальної допомоги в  розмірі до 10 000 грн. Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 року № 1449 «Про затвердження Положення про добровольчі формування територіальних громад» «забезпечення матеріально-технічними засобами та фінансування діяльності добровольчих формувань здійснюються за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів, а також з інших джерел, не заборонених законодавством».

Отже, законодавством не передбачено надання матеріальної допомоги щомісячно, як заробітної плати, членам добровольчого формування. Крім того, згідно з наданими роз’ясненнями USAID «ГОВЕРЛА» грошові виплати членам ДФТГ законодавством не передбачені, їх діяльність здійснюється на громадських засадах.

Враховуючи викладене, просимо мешканців нашої громади не вестися на провокації, ознайомитися та докладно вивчити додані матеріали та зберігати спокій.

Глевахівська селищна рада з першого дня військової агресії росії проти України працює на забезпечення обороноздатності нашої громади!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано