Не паліть суху траву, не відволікайте рятувальників — ДСНС

Дата: 27.05.2022 15:30
Кількість переглядів: 408

Фото без опису

На території Київщини суттєво почастішали пожежі в екосистемах, які відбуваються як на відкритих територіях, так і в лісах.

Причини цьому не сезонне потепління, а дії наших громадян, які задля того, щоб зменшити обсяг робіт на присадибних ділянках, спалюють сухостій і сміття, але при цьому забувають про швидкість розповсюдження полум'я та наявність військових небезпек у вигляді вибухонебезпечних предметів.

Зараз рятувальники всієї країни працюють у посиленому режимі: служби розбирають завали, розміновують території, ліквідовують загорання після артобстрілів у надскладних і небезпечних умовах, ризикуючи власним життям. А несвідомі громадяни країни власними руками створюють ризики для свого життя та оточення, при цьому використовуючи той надважливий людський і технічний ресурс служби порятунку.

Рятувальники Фастівського району звертаються до громадян не провокувати пожежі в екосистемах і нагадують, що відповідно до ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків» тягне за собою адміністративну відповідальність з накладанням на особу правопорушника штрафу.

Якщо ви помітили займання на відкритій території, сповістіть про це Службу порятунку за номером «101».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано