Будуємо попри війну: у Глевахівській громаді відкрили сучасну амбулаторію

Дата: 17.06.2022 10:40
Кількість переглядів: 708

Фото без опису

16 червня в селі Путрівка Глевахівської громади відбулося урочисте відкриття нової сучасної амбулаторії загальної практики та сімейної медицини.

Спорудження амбулаторії почалося в кінці 2018 року. Будували амбулаторію за підтримки програми «Доступна медицина», що спрямована на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості.

Як повідомляють лікарі, старе приміщення фельдшерсько-акушерського пункту більше не працюватиме. У новозбудованій амбулаторії, розташованій поруч, обслуговувати пацієнтів буде значно комфортніше.

«Нова будівля оснащена необхідним обладнанням, комп’ютерною технікою, меблями та медикаментами, — розповідає завідувач нової амбулаторії Михайло Губарєв. — Для надання первинної медичної допомоги тут є просторі світлі кабінети для лікарів, процедурна, кабінет щеплень, кабінет діагностики, реєстратура. Амбулаторія забезпечена новим службовим автомобілем. Наразі в нас працює четверо людей: дві медсестри, молодша медсестра і я — як завідувач та сімейний лікар».

У приміщенні медичної установи також облаштовані кабінет здорової дитини, кілька зал очікування, кімната персоналу та інші господарські приміщення. Амбулаторія забезпечена всім необхідним для роботи сімейного лікаря та пристосована для потреб дітей і маломобільних груп населення.

У заході з нагоди відкриття медзакладу взяли участь і привітали нашу громаду перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Комаріда, директорка департаменту охорони здоров'я КОДА Олена Єфіменко, Васильківська міська голова Наталія Баласинович, а також головна лікарка КНП «Васильківський ЦПМСД» Ярослава Августинович.

Вітальні слова з нагоди відкриття закладу взяв Глевахівський селищний голова Володимир Петренко та секретар ради Віталій Онищук.

Очільник громади висловив слова вдячності українським воїнам: «Вони захищають нас у цій нелегкій війні і дають нам змогу сьогодні тут зібратися, відкривати цю нову, сучасну амбулаторію. Щоб наші дітки та їхні батьки могли отримати якісні медичні послуги в комфортних умовах».

Володимир Петренко подякував кожному, хто обстоював будівництво закладу та доклав чималих зусиль на всіх етапах його зведення. Особливу подяку голова висловив секретарю ради Віталію Онищуку, який, будучи на посаді путрівського сільського голови, заклав першу цеглину майбутньої амбулаторії.

«Я задоволений тим, що Путрівський старостинський округ врешті отримав прекрасну, сучасну амбулаторію, — ділиться емоціями Віталій Онищук. — У ній будуть обслуговувати жителів наших сіл: Путрівки, Березенщини, Крячків і Кобців. А також жителів інших населених пунктів, якщо вони оберуть Михайла Володимировича своїм новим сімейним лікарем».

Зауважимо, що амбулаторія працюватиме з 8.00 до 17.00 по буднях та з 8.00 до 13.00 у суботу. Неділя — вихідний.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано