В Україні сьогодні вшановують пам'ять жертв Другої світової війни

Дата: 22.06.2022 15:46
Кількість переглядів: 538

Фото без опису

Наша держава зазнала найбільших втрат за роки Другої світової. Історики стверджують, що вона забрала життя 5 мільйонів українських військових, 5 мільйонів мирних жителів, ще 2 мільйони стали примусовими гастарбайтерами в нацистській Німеччині.

Друга світова війна для українців стала руйнівною з боку обох тоталітарних режимів. На окупованих територіях нацисти влаштовували Голокост, розстріли мирного населення, спалення сіл.

Водночас були і злочини комуністичного режиму, про які довгий час мовчали. Зокрема, розстріли політичних в’язнів у червні-липні 1941 року, знищення центру Києва восени 1941 року, підрив Дніпрогесу, затоплення приморських кварталів Одеси разом із жителями та скидання поранених військових у море.

Цьогоріч відзначення цієї дати тісно перекликається із 24 лютого 2022 року, коли рашисти із цинізмом і ненавистю до українського народу напали на Україну, повторючи звірства нацистів і комуністів. Знову шквал крові, болю та смерті. Знову гинуть мирні жителі й наші бійці на фронті. Знову нищаться міста і села, а мільйони людей депортовані до країни-агресорки.

У цей день ми вшановуємо пам’ять всіх українців, чиє життя покалічила та зруйнувала війна. Вічна пам’ять загиблим. Честь і слава живим героям!

Перемога буде за нами! Все буде Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано