Глевахівська громада святкує День Української Державності

Дата: 28.07.2022 14:31
Кількість переглядів: 669

28 липня, у День Хрещення Київської Русі — України, уперше відзначається державне свято — День Української Державності.

З нагоди свята в Глевасі та старостинських округах громади продовжуються тематичні заходи. Деякі з них, зважаючи на безпекову ситуацію, пройшли напередодні.

Зокрема, у Глевахівському будинку культури відбувся тематичний вечір «Ти все подолаєш у тяжкій боротьбі, незламна моя Україно!». Святкові заходи пройшли також у Зеленому Бору та Путрівці.

Зеленобірський БК спільно із Зеленобірською бібліотекою провели захід «На шляху становлення української державності». Діти дізналися про історію поставання державності, про державні символи, училися їх малювати та розповідали вірші про Україну.

У Путрівському БК учасники народної самодіяльності записали літературно-музичну композицію «Святий Володимир — України хреститель». Запис композиції та фото із заходів пропонуємо переглянути у відео.

Крім того, у День Української Державності почали діяти тематичні книжкові виставки при місцевих бібліотеках.

У Глевасі розгорнута книжкова виставка «Витоки та становлення української державності». На виставці представлені видання, у яких показано становлення української державності від давнини до сьогодення, аналізуються важливі в цьому процесі історичні факти, події та явища, документи.

Схожі тематичні виставки відкриті в Зеленобірській, Залізненській, Мархалівській і Путрівській бібліотеках. Усі вони діятимуть ще як мінімум тиждень, а тому на виставку у своєму населеному пункті встигнуть усі охочі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано