Активні програми служби зайнятості — роботодавцям

Дата: 05.01.2023 09:19
Кількість переглядів: 396

Фото без опису

Сьогодні, в умовах повномасштабної військової агресії проти нашої країни, служба зайнятості пропонує бізнесу та роботодавцям фінансову підтримку у вигляді активних програм.

Побудова ефективної діяльності та співпраці служби зайнятості з роботодавцями, аби врегулювати ринок праці відповідно до нових викликів, створити нові та зберегти наявні робочі місця, підтримати бізнес під час війни — першочергове завдання сьогодення.

Саме для цього й існують активні програми служби зайнятості:

  • Компенсація витрат роботодавцю на оплату праці кожної працевлаштованої внутрішньо переміщеної особи під час воєнного стану (після 24.02.2022 року) у розмірі 6500 грн на місяць упродовж перших двох місяців з дати працевлаштування. Постанова КМУ від 20.03.2022 № 331;
  • Компенсація роботодавцям єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних із числа соціально незахищених категорій населення на нові робочі місця та компенсація єдиного соціального внеску суб’єктам малого підприємництва, які працевлаштовують безробітних на нові робочі місця в пріоритетних галузях економіки, протягом 12 місяців з дня працевлаштування безробітних. Постанова КМУ від 15.04.2013 № 347
  • Компенсація витрат на оплату праці роботодавцям, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб протягом 6 місяців (не вище за середній розмір по регіону). А якщо внутрішньо переміщена особа належить до соціально вразливих верств населення, така компенсація може виплачуватися до 1 року. Постанова КМУ від 08.09.2015 № 696;
  • Допомога по частковому безробіттю виробничим підприємствам та ФОП, якщо вони втратили частину заробітної плати через зупинення чи скорочення виробництва продукції або втратили можливість виконувати роботи чи надавати послуги з виробництва продукції. Постанова КМУ від 21.06.2022 № 702.

Нагадаємо, у службі зайнятості також діє послуга «Персональний рекрутер». Це безплатний підбір персоналу для вашого бізнесу.

Більше інформації — на сторінках Київського обласного центру зайнятості: TelegramFacebookInstagram, у чатботі та на сайті.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано