За направленням Київської обласної служби зайнятості у 2022 році працевлаштовано понад 15,3 тисяч осіб

Дата: 13.01.2023 15:45
Кількість переглядів: 168

 

Головна мета, яка постала на сьогодні перед фахівцями центру зайнятості, є побудова нових рівнів взаємодії з роботодавцями. Це не тільки отримання вакансій від роботодавця, а й підвищення зацікавленості громадян у легальному працевлаштуванні, швидке вкомплектування вакансій, оперативне налагодження співпраці з підприємствами, удосконалення системи підбору та професійне навчання безробітних для результативного працевлаштування.

«Зараз для нас цільова програма одна — чітка і безперебійна робота обласної служби зайнятості в умовах війни. Ми ведемо постійні перемовини з місцевими роботодавцями, які потребують працівників і готові взяти на роботу громадян з інших областей України», — зазначив директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук.

Протягом 2022 року послугами обласної служби зайнятості скористались 55,5 тис. безробітних осіб. Серед них 16 % — керівників, менеджерів, працівників сфери торгівлі та послуг; 15 % — робітників у сфері складання устаткування та машин; 13 % — представників найпростіших професій. Усього протягом січня — грудня 2022 року працевлаштовано 12,3 тис. осіб.

За видами економічної діяльності серед зареєстрованих безробітних переважають колишні працівники оптової торгівлі та ремонту, переробної промисловості, державного управління та сільського господарства. Із числа колишніх безробітних 19 % знайшли роботу в торгівлі та ремонті, 18 % — у сільському господарстві, 16 % — у переробній промисловості, 12 % — у державному управлінні й обороні. 

Найбільше потребують працівників на підприємствах переробної промисловості (21 %), торгівлі та ремонту (16 %), сільського господарства (15 %), державного управління й оборони (8 %).

Більше інформації — на сторінках Київського обласного центру зайнятості: TelegramFacebookInstagram, у чатботі та на сайті.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано