Що необхідно знати про першу роботу: 6 кроків до успіху

Дата: 31.01.2023 15:45
Кількість переглядів: 186

Фото без опису

Коли ви отримаєте свою першу роботу, пам’ятайте, що відтепер ваше життя починає новий відлік. І тут важливо зрозуміти, чого ви хочете від кар’єри й життя. І чим швидше зрозумієте свої пріоритети, тим швидше почнете рухатися в правильному напрямку.

Ось правила, які стануть вам у пригоді:

  1. Будьте готові до того, що ваші уявлення про професію і те, що є в реальному житті, можуть не збігатися. Через брак знань і досвіду ми іноді не бачимо всіх варіантів і можливостей професійного розвитку в ній.
  2. Вивчайте англійську. Іноді роботодавці віддають перевагу кандидату з хорошим знанням іноземної мови, навіть якщо він поступається своєму конкуренту в професійних знаннях.
  3. Розвивайте свій особистий бренд. Скоригуйте свої сторінки в соціальних мережах. Пишіть про свої досягнення, висловлюйте думку, робіть замітки, які стосуються ваших професійних знань та вмінь і публікуйте корисні тематичні статті. Стежте за сторінками лідерів думок в обраній сфері та не бійтеся ставити їм питання.
  4. Приділяйте увагу нетворкінгу. Знайомтеся з якомога більшою кількістю людей. Відвідуйте майстер-класи, тренінги, конференції, ярмарки вакансій, зустрічі з роботодавцями. Усе це знадобиться під час пошуку першої роботи.
  5. Обираючи свою першу посаду, дивіться на перспективи. Шукайте роботу там, де шанси піднятися кар'єрними сходами більші або хоча б є можливість отримати цінний досвід. Відстежуйте цікаві для вас вакансії, навіть якщо ви поки не можете на них претендувати через нестачу досвіду й знань. Це дасть змогу скласти портрет ідеального кандидата. Розуміючи, чого хочуть роботодавці, легше вибудувати особисту професійну стратегію — ви точно будете знати, яких навичок і знань ще не вистачає і на що необхідно звернути увагу.
  6. Будьте вмотивованими й активними під час пошуку роботи. Покажіть роботодавцю, що ви по-справжньому зацікавлені в його вакансії. Дуже часто компанії звертають увагу й на те, наскільки сам здобувач активний, а не просто чекає, поки йому зателефонують.

Робота — це місце, де людина працює. На робочому місці вас чекатиме, у кращому випадку, короткий період навчання. У найшвидші терміни потрібно зробити максимум, щоб стати важливим у команді, набути нових знань і досвіду. Будьте готові робити більше, ніж очікують: пропонуйте не один, а кілька варіантів вирішення задачі, будьте активними, не цурайтеся попросити про допомогу, зворотний зв'язок і знайдіть собі наставника. Це покаже ваше бажання рости й розвиватися.

Пам'ятайте: будете ви успішними в житті чи ні, залежить тільки від вас.

Допис опубліковано за матеріалами Київського обласного центру зайнятості.

Останні новини у сфері роботи та працевлаштування — на сайті, сторінках і в чатботі центру зайнятості.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано