15 лютого — День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2023 14:11
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

Ця дата приурочена до 15 лютого 1989 року — дня, коли завершилася радянська інтервенція в Республіку Афганістан.

Українські військові в складі СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 17 іноземних держав. Але найбільш масштабною та трагічною була війна в Афганістані.

Україна заплатила високу ціну за амбіції та плани кремля. На совісті керівництва СРСР лежить загибель, каліцтво, хвороби, зламані долі мільйонів мирних людей і тисяч українських воїнів, багато з яких не обирали свою долю, а були змушені йти за наказом.

Через горнило афганської війни пройшли понад 160 тисяч наших співвітчизників. 3360 із них загинули, 8 тисяч повернулися пораненими, десятки досі вважаються зниклими безвісти.

Чимало воїнів-афганців згодом зробили неоціненний внесок у розбудову українських військ. Брали участь у миротворчих операціях нашої держави в «гарячих точках» планети, а з 2014 року героїчно захищають Україну від збройної агресії росії.

І сьогодні ми на власні очі бачимо подвиги іноземців, які приєдналися до опору російським окупантам і борються за глобальну безпеку на території України. Так було у всіх війнах. Адже бувають такі битви, у яких не можна не брати участі.

Вклоняємося перед нашими ветеранами! Вічна пам’ять полеглим!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано