Інформуємо щодо будівництва дитячого садка — початкової школи по пров. Лермонтова в смт Глеваха

Дата: 19.07.2023 14:03
Кількість переглядів: 399

Фото без опису

У соціальних мережах неодноразово піднімалося питання щодо продовження будівництва дитячого садка — початкової школи по пров. Лермонтова в смт Глеваха. Деякі користувачі висловлюють невдоволення, що за попереднього керівництва був започаткований проєкт будівництва, а за нинішнього керівництва про нього забули та відклали такий соціально важливий для громади проєкт у «далекий ящик».

Нагадуємо, що будівництво навчально-виховного закладу «Дитячий садок-початкова школа» в смт Глеваха відбувається з 2019 року. За попереднього керівництва до липня 2019 року на ділянці було викопано котлован під подальше будівництво. За чинного керівництва протягом 2,5 років, а саме з липня 2019 року до початку повномасштабного вторгнення, за рахунок місцевого бюджету було збудовано цокольний поверх, 3 основні поверхи та дах школи-садка. Наразі на основі рішення суду будівництво зупинено.

Надаємо офіційні коментарі. Будівництво розпочалося на підставі Договору підряду № 1 від 30.03.2019, укладеного попереднім керівництвом  Глевахівської селищної ради Васильківського району (Замовник) із ТОВ «Промін Буд Сервіс» (Підрядник). За наслідками відкритих торгів на закупівлю Підрядник обраний переможцем згідно з Протоколом засідання Тендерного комітету Глевахівської селищної ради Васильківського району № 30 від 18.02.2019 (надалі — Протокол).

Саме цей зазначений Договір та Протокол, датовані 2019 роком,  є предметом господарського спору (визнання Договору та Протоколу недійсними),  ініційованого за позовом Фастівської окружної прокуратури Київської області від 02.06.2022 до Глевахівської селищної ради та ТОВ «Промін Буд Сервіс» у справі № 911/814/22.

11.05.2023 Господарський суд Київської області задовольнив позов Фастівської окружної прокуратури Київської області й ухвалив рішення про визнання недійсними цих Договору й Протоколу.

Відповідно до рішення суду Глевахівська селищна рада має повернути Підряднику недобудовану споруду навчально-виховного закладу «Дитячий садок-початкова школа», а Глевахівська селищна рада має право на отримання всіх сплачених Підрядникові коштів за цим Договором. Станом на 15.07.2023 ні повного, ні короткого тексту рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень немає.

Крім того, за наслідками недійсності Договору є відсутнім Підрядник, який мав би добудовувати Дитячий садок-початкову школу.

Захищаючи інтереси жителів, майнові права громади та власну репутацію, Глевахівська селищна рада, як тільки отримає повний текст рішення (текст уже майже 2 місяці формується судом), буде боротися та оскаржувати в апеляційній інстанції рішення першої інстанції в справі, ініційованій за позовом Фастівської окружної прокуратури до Глевахівської селищної ради та ТОВ «Промін Буд Сервіс», за наслідками дій попереднього керівництва.

Розуміємо, що відсутність широкого поширення цієї інформації спричинило спекуляції навколо будівництва школи-садка. Для запобігання подальшим домислам на цю тему будемо надалі інформувати про стан розгляду судової справи щодо будівництва цього закладу.

Глевахівська селищна рада робила та робить усі можливі дії, щоб продовжити будівництво дитячого садка — початкової школи, яка розвантажить глеваські дошкільні навчальні заклади й заклади освіти та дасть можливість забезпечити виховним і навчальним процесом понад 235 дітей нашої громади.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано