12 січня громада прощалась із загиблим воїном Євгеном Лушніковим

Дата: 19.01.2024 08:27
Кількість переглядів: 157

Фото без опису

Проводжати Героя в останню путь біля його будинку в с. Путрівка прийшли родичі, знайомі, сусіди, представники Липовецької громади – його батьківщини, добровольці ДФТГ та працівники Глевахівської селищної ради, приїхало багато його побратимів. Поховали Євгена на кладовищі м. Васильків.

Євген Лушніков народився 20 березня 1997 року у с. Славна Вінницької області. Мати виховувала його з братом одна, батько сім’ю залишив. Рано залишився сиротою, мама померла. Закінчив Зозівський професійний аграрний ліцей, опанував спеціальність електрика. Відслужив строкову військову службу. Влаштувався на роботу в Києві, одружився.

25 лютого 2022 року Євген пішов добровольцем боронити Україну від ворога у складі 95 окремої аеромобільної бригади десантно-штурмових військ ЗСУ. Пізніше на основі цієї бригади була сформована 46-та. Після Київщини Євген боронив Херсон, Соледар, Бахмут. «На Херсонщині він врятував сотні і сотні життів своїх побратимів. Можна сказати, що смерть його забрала із заздрості - адже він у цієї смерті відібрав і врятував багато життів» - згадували Євгена на похоронах.

6 травня 2023 р. в результаті ворожого обстрілу отримав тяжке поранення. Після тривалої реабілітації отримав інвалідність третьої групи. Але 29 листопада 2023 року повернувся до військової служби на посаду водій-санітар медичного пункту аеромобільного батальйону. 7 січня 2024 сталася трагедія: ворожий снаряд перервав його життя. Євген загинув під час ведення бойових дій у районі міста Курахове Донецької області.

Євген був справжнім Воїном. За мужність, патріотизм та активну громадянську позицію, за оборону Київщини у 2022 році він був нагороджений медаллю «Честь. Слава. Держава» від Київського міського голови та громади міста. У липні 2022 року був відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «За взірцевість у військовій службі», у лютому 2023 року нагороджений Президентом України орденом «За мужність» ІІІ ступеню.

Він був надзвичайно щирим і добрим, справжнім другом. Мріяв про велику і щасливу сім’ю. Хотів власний дім, разом із дружиною хотів, щоб було багато дітей - вдочерити доньку дружини і ще мати трьох діточок. Вони жили душа в душу, разом мали великі плани на майбутнє. На жаль, його мрії залишились нездійсненними...

Побратими, які пишаються тим, що мали змогу бути з ним пліч о пліч у боях, згадували його теплими словами: «Женька був чудовий товариш, побратим. Добряк. Це велика втрата для нас. Завжди будемо його пам’ятати».

«Він жив з любов’ю до своєї сім’ї, до своїх друзів, він показував нам, як можна весь той жах, ті важкі часи, які ми прожили, проходити з посмішкою, - розповідала посестра Євгена. - Завжди, як тільки ми думаємо про Женю, особисто я одразу згадую його усміхнене обличчя. Навіть історію поранення та лікування він розповідав з усмішкою. Коли ми з ним спілкувалися, завжди було щось добре в його словах. Кожного дня ми разом їздили на роботу до хворих, до поранених, і він завжди допомагав нам не тільки фізично, але й морально. Він багато говорив про своє життя, про свою сім’ю, про свої мрії. Нам буде дуже не вистачати Жені»

«Дякуючи таким хлопцям і дівчатам, як Женя, тут немає сьогодні російських загарбників. Низький уклін і світла пам’ять Євгену, який віддав своє життя за незалежність нашої України, з наші тихі ранки та безхмарне небо. Немає таких слів, щоб втамувати біль рідних, близьких, побратимів. Нам залишається пам’ять про Героїв, яка не вмирає», - звернувся з прощальними словами голова Глевахівської громади Володимир Петренко.

Приносимо щирі співчуття дружині Віолетті, рідним, близьким, друзям, побратимам Євгена, розділяємо їхній біль... У нашій пам’яті Євген Лушніков житиме вічно. Слава Герою!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано