День Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2024 17:15
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

День Героїв Небесної Сотні покликаний увічнити людську, громадянську та національну відвагу й самовідданість, силу духу та стійкість громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави, гідно вшанувати подвиг загиблих за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України.

Це – день жалоби, оскільки його пов’язують із загибеллю громадян під час Революції Гідності та на початку російської агресії на сході України, але водночас він закликає вшановувати не смерть, а боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу. Чітка громадянська позиція та готовність обстоювати її до кінця – це ті якості, які мали Герої Небесної Сотні та які гідні наслідування.

Цьогоріч вдесяте Україна вшановуватиме пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо десятки тисяч загиблих від російської зброї. Але щорічно 20 лютого згадуємо тих, які першими загинули за те, щоб Україна не зникла з мапи світу, щоб північний сусід не поглинув її. Імена Героїв Небесної Сотні стоять першими у списку загиблих у новітній російсько-українській війні.

20 лютого у смт Глеваха відбувся мітинг-реквієм, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні, біля Алеї Слави, яка сьогодні поповнилась ще чотирьома портретами полеглих Захисників: Ярослава Гуменюка, Євгена Лушнікова, Юрія Сінчука, Євгена Захарченка. На площі зібрались жителі громади, учні Глевахівського академічного ліцею, рідні наших загиблих земляків, працівники Глевахівської селищної ради.

Учасники заходу згадали полеглих Героїв Майдану, Воїнів російсько-української війни, вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Також квіти принесли до пам'ятного знака Аміні Окуєвій, яка була активною учасницею Революції Гідності й АТО та віддала життя в боротьбі за свободу та незалежність України.

Ми пам'ятаємо наших Героїв, які віддали свої життя у боротьбі за нашу свободу та незалежність. Ми не забудемо про тих, хто захищав і захищає нашу країну від ворога.

Слава кожному і кожній, хто зараз у бою за нашу державу! Світла памʼять усім, хто віддав своє життя за Україну й українців! Вічна шана Героям Небесної Сотні! Слава Україні!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано