Міжнародний день польоту людини у космос

Дата: 12.04.2024 15:00
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

12 квітня 1961 року людина вперше у світі здійснила політ у космос.

Цій події передував довгий шлях  досліджень і відкриттів у галузі ракетобудування і космонавтики, в якому важливе місце посіли імена українських науковців Юрія Васильовича Кондратюка і Сергія Павловича Корольова, на честь якого названо Національний музей космонавтики у м. Житомир. Схожі за тематикою музеї знаходяться у Переяславі, Кременчуку, Дніпрі, Полтаві, смт  Вороновиці тощо.

В Україні в цей день відзначається День працівників ракетно-космічної галузі України, які роблять свій внесок у світовий розвиток вивчення космосу.

За останні десятиліття було відкрито багато унікальних об'єктів: найхолодніше місце у космічному просторі - туманність Бумеранг в сузірі'ї Центавра на відстані 5000 світлових років, де температура сягає -272°C; Квазар 3C 273 в сузір'ї Діви навпаки має від 20 до 40 трильйонів градусів Цельсія.

Науковцями доведено, що міжзоряний простір не є порожнім, він вміщує щільні частинки плазми водню і гелію, електромагнітне випромінювання, нейтрино, пил, космічні промені і можливо ще інші складові, які сучасна наука ще не в змозі виявити. Ось чому наше вечірне небо є таким казковим і загадковим.

А ще ми віримо, що у найближчому майбутньому воно буде мирним і спокійним для нашої країни.
Віримо в ЗСУ! 
Прямуємо до Перемоги! 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано