Міжнародний день культури

Дата: 15.04.2024 16:21
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

15 квітня 1935 року у Вашингтоні був підписаний міжнародний договір «Про охорону художніх і наукових закладів та історичних пам ‘яток». Ця подія стала підґрунтям для щорічного святкування Міжнародного дня культури, в який суспільство кожної країни відзначає своїх громадських діячів, концентрує увагу на культурних здобутках, шанує традиції, звичаї тощо.

В цей день ми хочемо згадати про діяльність шестидесятників - української громадської інтелегенції, що намагалися відродити і зберегти ідентичність української нації. Серед них такі відомі особистості як поети Василь Симоненко, Микола Вінграновський, Ліна Костенко, Василь Стус, Борис Олійник, Дмитро Павличко, Іван Драч, прозаїки Григір Тютюнник, Євген Гуцало, Валерій Шевчук, Алла Горська та інші.

Алла Горська - відома українська художниця, громадська діячка, правозахисниця. Творча спадщина мисткині сильно постраждала ще під час військових дій 2014 року, а з повномаштабною війною мозаїчні панно художниці було зруйновані окупантами у Маріуполі. Це практичне свідчення фактів знищення творчого потенціалу українського народу, щоб навмисно збіднити культурну спадщину, яка має бути основою розвитку майбутніх поколінь.

Духовні цінності потрібно берегти й шанувати, вони є опорою і натхненням у тяжкі часи. Тож рекомендуємо відвідати виставку "Алла Горська. Боривітер", що триває в Українському домі з 15 березня по 28 квітня.

Пам'ятаємо, бережемо, цінуємо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано