Стан розгляду судової справи щодо будівництва дитячого садка – початкової школи в смт Глеваха

Дата: 05.09.2023 16:15
Кількість переглядів: 250

Фото без опису

Глевахівська селищна рада продовжує інформувати про стан розгляду судової справи щодо будівництва дитячого садка – початкової школи по пров. Лермонтова в смт Глеваха.

Щоб отримати більш повне уявлення про тему, спершу рекомендуємо ознайомитися з попереднім матеріалом, опублікованим 19 липня 2023 року.

Нагадуємо, 11 травня 2023 року Господарський суд Київської області задовольнив позов Фастівської окружної прокуратури Київської області та ухвалив рішення про визнання недійсними договору підряду щодо будівництва закладу.

На момент попередньої публікації повний текст рішення суду не був у відкритому доступі. 7 серпня 2023 року повний текст рішення суду оприлюднено.

Відповідно до рішення суду:

  • задоволено позовні вимоги Керівника Фастівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Північного офісу Держаудитслужби до Глевахівської селищної ради та ТОВ «Промін Буд Сервіс» про визнання недійсними протоколу засідання тендерного комітету та договору підряду;
  • визнано недійсним рішення тендерного комітету Глевахівської селищної ради, оформлене протоколом від 18 лютого 2019 року № 30, відповідно до якого ТОВ «Промін Буд Сервіс» визначено переможцем процедури відкритих торгів щодо предмету закупівлі «Будівництво навчально-виховного закладу «Дитячий садок-початкова школа» в смт Глеваха Васильківського району Київської області»;
  • визнано недійсним договір підряду від 30 березня 2019 року № 01, укладений між Глевахівською селищною радою та ТОВ «Промін Буд Сервіс» з предметом договору «Будівництво навчально-виховного закладу «Дитячий садок-початкова школа» в смт Глеваха Васильківського району Київської області»;
  • стягнуто з Глевахівської селищної ради на користь Київської обласної прокуратури 2481 грн 00 коп. витрат зі сплати судового збору.

Крім того, унаслідок недійсності договору підряду відсутній підрядник, який міг би добудовувати дитячий садок – початкову школу.

Глевахівська селищна рада категорично не згодна з таким рішенням суду.

На захист інтересів жителів і майнових прав Глевахівської громади Глевахівська селищна рада подала апеляційну скаргу на вказане рішення Господарського суду в справі, ініційованій за позовом Фастівської окружної прокуратури до Глевахівської селищної ради та ТОВ «Промін Буд Сервіс» за наслідками дій попереднього керівництва Жеребцова В. В.

Глевахівська селищна рада докладе всіх зусиль для справедливого та законного вирішення питання і продовження будівництва садочка-школи.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано